Doctor who

27.04.2013 20:25

 

Doctor who je jeden z mým oblíbených seriálů, u krerého bohužel nemůžu říct že ho sleduji od naprostého začátku. Je to britský seriál.

Já seriál sleduji od nástupu 9. Doktora, proto ti co sledují Doktora déle ať omluví mou nevědomost.

Tento seriál stopuje život posledního žijícího zástupce mimozemské rasy pánů času, která zanikla v poslední časové válce, na kterou Doktor nerad vzpomíná, už jen protože ji rozpoutali samy páni času. Byly bohužel poraženi s rasou proti které bojovali, a to Dáleky. Doktor se kvůli tomu straí násilí. V poslední časové válce bojoval na první linii, jak vysvětluje v průběhu děje. Doktor uvěznil svou rasu spolu s Dáleky, podle něj největší hrozbou vesmíru, v časovém zámku, který zevnitř nikdo neotevře, a zvenčí na to je chytrý dost jen sám Doktor. Je tedy poslední žijící zástupce Pánů času. Cestuje vé stroji času TARDIS. Celý Doctor who má kolem 32 sérii, bohuže ke shlédnutí online je od 9. Doktora.

Pánové času se dožívají velice vysokého věku, jak můžeme vidět v ninějším ději mu je přes 1000 let. Také mají svou specialitu, a to když Pán času umírá tak se může regenerovat, ale jak 10. Doktor uvedl v jednom rozhovoru:"Ano, můžu se sice regnerovat, ale je to jako umřít. Moje já prostě....zemře a nahradí ho někdo jiný, jiný Doktor." Řekl to při rozhovoru s Doniným dědečkem. Jeho důvodem proč to řekl bylo že si na svoje já jednoduše řekl, ale měl pravdu, kterou můžeme pozorovat mezi 9. a 10. Doktorem. Pozorujeme na něm naprosto jiné chování, jednoduše řečeno nová osoba.

 

9. Doktor se na začátku série potká s mladou prodavačkou Rose, se kterou začne cestovat. Po prvním dobrodružství se vrací na Zem, kde jí řekne že byla pryč 12 hodin, ale ukáže se že se Doktor trochu spletl a Rose byla pryč celý rok. "Milé" shledání Doktora a Rosiny matky zkazí havarování kosmické lodi. Po tomto díle se Doktor zeptá Rousina přítele Mickiho jestli by nechtěl s ním a Rose, ale on odmítne ale před Rose Doktor rohlásí že ho v TARDIS nechce a vydává se s Rose na dobrodružství napříč vesmírem kde potkávají Jacka Harcnese, kteý se k nim přidává. Jejich společné dobrodružství zamíří nečekaně na satelit, na kterém s Rose již byli. Tady se potkávají s Dáleky, Doktor posílá Rose domů. Ale místo toho aby zůstala v bezpečí se podívá do srdce Tardis a pomůže Doktorovi, který ale regeneruje již do své 10 podoby, kde se vystřídá v roli společnic Rose Tyler, Mickey Smith, Martha Jones a Donna Nobel.

 

Tak přeskočím k nejoblíbenější, a nejznámější Doktorově regeneraci a to k 11.

Doktor se nám v této sérii ožení, a to s dcerou svých společníků Amy a Roriho, které ale Doktor nechá normálně žít, jelikož se vzali.

Doktor s nimi ale zase začne cestovat, až mu je okolo 1000 let. Bohužel ale zemřou, a Doktor je opět sám. A teď k aktuálnímu ději:

Náš Doktor se seznámil s Klárou (Clarou), a začínájí spolu cestovat, a to je již aktuální děj celého seriálu :)

Doctor who

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek